Napsugár Óvoda

Óvodánk neve: Napsugár Óvoda
Székhelye: 9022 Tarjánpuszta, Baross tér 8.
Fenntartója: Tarjánpuszta és Győrasszonyfa Községek Önkormányzata

A 2009/2010-es tanévben 31 kisgyermek jár az óvodánkba. A gyerekekkel két óvodapedagógus és egy dajka foglalkozik. Nevelő munkánkat segíti egy konyhai dolgozó is. Új építésű óvodánkban 1999. szeptember 1-én kezdtük meg munkát. A győrasszonyfai kisgyerekeket 2005 szeptemberétől fogadjuk.

Az óvodai munkát a "Nevelés és művészetek eszközeivel" című program alapján végezzük, amelynek alapelve a szeretetteljes, biztonságérzetet adó, érzelem gazdag óvoda megteremtése, ahol biztosítjuk a kisgyerekek harmonikus fejlődését. A rajz, a kézügyesség, a mese, a vers kiemelt szerephez jut, melynek fejlesztését, alkalmazását fontosnak tartjuk. Fontosnak tartjuk még azt is, hogy a néphagyományokkal is megismerkedjenek a gyerekek.

A napi foglalkozásokon túl rendszeresen szervezünk óvodán kívüli programokat is:

- Évente négy alkalommal Győrbe megyünk a Vaskakas bábszínházba bábelőadásra.
- A két fenntartó Önkormányzatnak köszönettel tartozunk azért, hogy a nagycsoportos gyerekek részére biztosították azt, hogy úszótanfolyamon vehettünk részt. 10 alkalommal utaztunk Győrbe, a sátras uszodába.
- A gyerekekkel minden tanévben, így tavaly is ellátogattunk a győri Gyermek könyvtárba.
- A győri Városi Művészeti Múzeum szervezésében múzeumi foglalkozásokon vettünk részt, több alkalommal is.
- Gyirmóton madárgyűrűzést, madármegfigyelést néztünk meg.
- Ellátogattunk a tápi, felújított tájházba, ahol kukoricát morzsoltunk, kukorica bajuszából teát főztünk, és kukoricaprószát készítettünk, kóstoltunk. Karácsony előtti időszakban ugyanitt mézeskalács házat, mézeskalács figurákat készíthettek a gyerekek.
- Kirándultunk a Bakonyban, a vinyei erdei iskolában, ahol lovas kocsiztunk. Mikuláskor szintén a Bakonyba utaztunk a mikulás vonattal, ahol találkozhattunk a bakonyi mikulással is.
- A novemberi Márton napi vásárra is ellátogattunk Pannonhalmára.
- Szombathelyre a Kalandvárosba a szülőkkel együtt kirándultunk.
- Szerveztünk rendőr napot, rendőr kutya bemutatót.
- Kisállat bemutatót is megtekinthettek a gyerekek.
- Zenés délelőttön a győri La Scaletta zenekar előadását hallgattuk, élveztük.


Óvodánk minden tanévben, novemberben Márton napi lampionos felvonulást, februárban jelmezes farsangi délutánt szervez, amelyen a szülők és az érdeklődő vendégek is részt vehetnek, szórakozhatnak. Karácsonykor pásztorjátékot mutattunk be a szülőknek az óvodában, illetve a nyugdíjas klub tagjainak is nagy szeretettel játszottuk el Győrasszonyfán a betlehemes játékunkat. Reméljük, hogy ez a számunkra is "kedves" kapcsolat még sokáig fenn marad.

Végezetül meg kell említeni azt, hogy ezeket a programokat a SZÜLŐK, illetve a fenntartó ÖNKORMÁNYZATOK támogató segítsége nélkül nem tudtuk volna megszervezni!

 

KÖSZÖNJÜK!

Mindezeket tesszük azért, hogy a kisgyerekeinkből egykor a világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék!