Slide One
Slide One

Célegyenesben a veszprémvarsányi körforgalom építése - kisalfold.hu


Egy sok éve húzódó probléma megoldásához kerültünk egy jelentős lépéssel közelebb – jelentette ki Kara Ákos országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy akár már idén megkezdődhet a veszprémvarsányi kereszteződés átépítése.


A rendkívül sok baleset miatt, lakossági kezdeményezésre több évvel ezelőtt kezdték vizsgálni a szakemberek, hogy a 82-es főút és a 832-es út veszprémvarsányi kereszteződését hogyan lehetne biztonságosabbá tenni.

– Egy a lapunknak adott januári nyilatkozatában úgy fogalmazott: „Reális esélyt látok arra a közeljövőben, hogy előrelépés történjen e téren is.”
 
Az elmúlt év végén megkerestem dr. Palkovics László minisztert és Mosóczi László közlekedési államtitkárt a beruházás forrásszükséglete miatt, örülök annak, hogy ez eredményt hozott. Most az a jó hír, hogy a forrás rendelkezésre áll, és a héten értesített a NIF Zrt., hogy kiírták a közbeszerzési pályázatot a csomópont átépítésére. Ez azt jelenti, hogy az útépítő cégek május 4-ig nyújthatják be ajánlataikat a munkálatokra. Nagyon bízom benne, hogy a közbeszerzés érvényes és eredményes lesz, és ez esetben akár már idén megkezdődhet a kereszteződés átépítése körforgalommá – mondta Kara Ákos.
 
A tervezett 46 méter átmérőjű, négyágú körforgalom megépítése mellett komoly vízelvezetési munkákat kell végeznie, világítást kell kiépítenie a kivitelezőnek – tudtuk meg a képviselőtől.
 
Ez a nagyszabású beruházás az autósoknak várhatóan forgalmi nehézségeket okoz majd az építkezés ideje alatt, de a munkák végeztével sokkal biztonságosabb lesz ez a kereszteződés, mint eddig – mondta.
 
Vaderna Melinda, Veszprémvarsány polgármestere elmondta, hogy a település, de az egész térség számára nagyon fontos, hogy ez a kereszteződés biztonságosabbá váljon. Ennek érdekében korábban több aláírásgyűjtést is szerveztek.
 
Az itt élő emberek nagyon várják, hogy sok év után megépüljön ez a csomópont. Lelkileg nagyon megterhelő számukra az út melletti keresztek látványa és az, hogy Veszprémvarsányt ezzel a veszélyes útkereszteződéssel azonosítják annak ellenére, hogy nem a településük része – tudtuk meg a polgármestertől. Vaderna Melinda hozzátette, bízik benne, hogy a körforgalom megépülése után csökkenni fog az itt közlekedők sebessége, és a figyelmetlen sofőrök miatt bekövetkező balesetek száma.
 
Kara Ákos képviselő és Vaderna Melinda polgármester szerint a térség számára fontos, hogy biztonságosabbá váljon a kereszteződés.
forrás: kisalfold.hu

Keresés